BELGIAN
posters

Belgian Posters werd in 1970 opgericht door José Charles Dejean en is in de voorbije decennia uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van grootformaat communicatie in België.

Het verhaal van Belgian Posters startte in 1962…
… toen José-Charles Dejean, op dat moment verkoper bij een affichagebedrijf, samen met twee vrienden besliste zijn eigen project op te zetten. En zo verscheen er een nieuwe concurrent op de Belgische billboardmarkt, de firma 3D.
Vier jaar later, in 1966, scheidden de wegen van José-Charles van die van zijn twee partners toen hij samen met zijn vrouw Nicole de basis legde voor de firma Belgian Posters, op dat moment gekend als ‘les afficheurs Réunis’.
In 1970 werd het bordenpark opgesplitst als gevolg van interne meningsverschillen.
Van de 400 geëxploiteerde reclameborden bleven er 200 bij ‘les afficheurs Réunis’ en 200 volgden José-Charles naar zijn nieuwe onderneming BPC, het nieuw opgerichte Belgian Posters Company.
Tien jaar later startte de oudste zoon van het gezin, Charles, samen met zijn moeder bij ‘Les afficheurs Réunis’. Het familiebedrijf baatte iets meer dan 60 panelen uit binnen een nog steeds bijzonder concurrerende markt.
Enkele jaren later besliste Charles al zijn eigen project boven de doopvont te houden. In 1984 werd zo PUB IMO opgericht. Het bedrijf had de ambitie om uit te groeien tot een belangrijke speler binnen het Belgische Out-Of-Home landschap.

Hoewel ze met bijna niets waren gestart, konden Charles en Marie Laure, zijn levenspartner, al na 3 jaar het familiebedrijf overnemen. Ze gingen voort op hun ambitieuze elan en namen in 1989 de firma LVG over.
Datzelfde jaar overleed de man die de familie Dejean de wereld van de reclameposters had binnengeleid.

Twee jaar na het overlijden van José-Charles nam de familie Dejean in 1991 BPC over van de vader van Charles. Hiermee beschikten ze over 1000 reclameborden in België.
Vanaf 1993 gingen de verschillende bedrijven onder één enkele naam werken: Belgian Posters N.V. was geboren.
Aan het begin van de jaren 2000 groeide Belgian Posters door verschillende overnames van Belgische affichagebedrijven uit tot een nationaal bedrijf met een gevarieerd aanbod op het volledige grondgebied.
In 2008 volgde de overname van ‘Agence Duchêne’. Met bijna 4.000 reclameborden was Belgian Posters vanaf dan een van de belangrijkste spelers in het Belgische Out-Of-Home landschap en beschikte het bedrijf over een belangrijk nationaal aanbod.
belgian-posters-histoire-3
De overname, 4 jaar later, van de 20m²-panelen van Clear Channel Belgium zorgde voor een verdere uitbreiding van het aantal grootformaat reclameborden en maakte van Belgian Posters, met ondertussen bijna 4.500 reclameborden, het bedrijf met het grootste aantal grootformaat reclameborden in België.
Sinds 2015 neemt Belgian Posters deel aan verschillende openbare biedingen met het oog op een gevarieerd nationaal aanbod met mogelijkheden voor alle soorten bedrijven.

Op dit moment zijn de ambities van het kleine bedrijf uit 1984 verwezenlijkt, maar blijft de passie nog dag na dag voortduren.
Belgian Posters, met ruim 4.500 reclameborden, wordt vandaag nog steeds geleid door de familie Dejean en richt zich zowel tot Belgische KMO’s als tot internationale bedrijven die in heel België willen adverteren.

Heb je een project? Laten we erover praten!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.